Onze blogs

Hier publiceren wij blogs over verschillende onderwerpen waarmee wij te maken krijgen.
Niels Mossink

Oddessey Solutions en IT trends

02-07-2020 In een branche als de ICT, is het noodzakelijk dat je up to date blijft met de laatste trends. Zo kan een techniek die je een jaar geleden in gebruik genomen hebt alweer achterhaald zijn. Hoe zorg je er voor dat je bij blijft in de razendsnelle wereld van de ICT?
Amy Rooijakkers

Tips voor het schrijven van effectieve emails

11-06-2020 Communiceren met klanten, collega’s en overige gebeurt nog steeds grotendeels via e-mail. Ik zelf ben er dagelijks mee bezig. Uit onderzoek blijkt dat er elke dag wereldwijd 269 biljoen e-mails gestuurd worden. Het merendeel hiervan is zakelijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw e-mail eruit springt en zijn doel behaald?
Vincent

Verbeter de laadtijd van je website en rocket launch je conversies

17-02-2020 Geduld is een schone zaak, maar voor velen, is en blijft het een concept dat lastig te beoefenen is. Dit is ook zeker het geval bij web-gebruikers die een website bezoeken die erg lang duurt om te laden.
Koen Vestjens

Bespaar tijd met het automatisch testen van software!

22-01-2020 Automatisch testen zorgt ervoor dat wanneer een wijziging in de code heeft plaatsgevonden dit niet handmatig gecontroleerd hoeft te worden maar dit vanzelf gaat. In een notendop probeert men met automatisch testen te voorkomen dat nieuwe of aangepaste code bugs in de applicatie veroorzaakt.
Tommy den Reijer

Mijn ervaringen als stagiair bij Oddessey Solutions

08-01-2020 Mijn naam is Tommy den Reijer en ben op moment van schrijven bezig met mijn afstudeerstage bij Oddessey Solutions. Ik volg de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar in Eindhoven. In deze blog vertel ik mijn ervaringen.
Amy Rooijakkers

Hoe wij bottom-up management realiseren binnen onze organisatie

31-10-2019 Bij Oddessey Solutions hebben wij als team inspraak in de bedrijfsvoering. Samen beslissen we wat de koers voor de komende periode wordt. Ik vind het tof om mee te denken en zelf initiatief hierin te nemen.
John Hertogs

Oddessey Solutions zoekt pioneers om gratis onze nieuwe Project Overview Tool te testen en optimaliseren

19-09-2019 In een brainstormsessie van ons team ontstond in 2018 het idee om zelf een tool te ontwikkelen die de projectvoortgang voor onze organisatie makkelijker, efficiënter én leuker zou maken. Ons doel? Organisatiebreed meer draagvlak bij projecten creëren voor elk project én bij elk teamlid.
project-overview-tool
Tom Hoekstra

Waarom wij een MVP ontwikkelden voor Nunner Logistics

16-05-2019 Bij het ontwikkelen van een nieuwe ICT concept is het goed om eerst te experimenteren. Een MVP levert nuttige kennis op voordat de volledige investering gedaan wordt.
Leontine van Thoor-Basch

AVG, hoe gaan wij hier als app ontwikkelaar mee om?

02-05-2019 Sinds vorig jaar is de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) van kracht. Die omvat veel verplichtingen rond het gebruik van persoonsgegevens. Welke regels zijn wij het afgelopen jaar als app ontwikkelaar tegengekomen en hoe gaan wij hiermee om?
Niels Mossink

Een dag uit het leven van een developer

28-02-2019 Een software bedrijf als Oddessey Solutions valt of staat met zijn developers, de mensen die “koffie omzetten in code”. Maar wat doen zij nou eigenlijk de hele dag? Een dag uit het leven van mij als developer.
Tom Hoekstra

Kwaliteitscontrole van jouw ICT-project

10-01-2019 Bij het inschakelen van een ICT-leverancier voor het maken van een maatwerk applicatie is de kwaliteit zeer belangrijk, maar wat als dat tegenvalt? Dan kun je een kwaliteitscontrole laten doen door een specialist, een soort second opinion.
kwaliteitscontrole
Clifford Francis

Outsourcing: doen of niet doen?

10-12-2018 Zelf heb ik ooit de stap gewaagd, puur door chronisch capaciteit te kort. In 2012 besloot ik namelijk naast sms- en webapplicaties, ook native apps te gaan ontwikkelen. Je bent dan al snel enkele developers kwijt aan 1 project en als je dan meerdere projecten tegelijk...
Sailboat, the oddessey journey
Rob Vaessen

Wat is interactieontwerp?

30-11-2018 Een website of applicatie die er goed uitziet is niet meer voldoende in de tijd van tegenwoordig. Een applicatie moet immers lekker werken, passen bij de doelstellingen van de gewenste doelgroep en snel de gewenste oplossingen bieden. Door de alsmaar ontwikkelende techniek is het....
Koen Vestjens

De toepassing van Augmented Reality

31-07-2018 Tijdens mijn afstudeerstage heb ik voor Oddessey Solutions ondezoek gedaan naar Augmented Reality (AR). Ik heb onderzocht wat de techniek inhoudt en welke voorwaarden nodig zijn om deze techniek in te zetten. Tevens heb ik onderzocht welke toepassingen geschikt zijn....
voorbeeld toepassing augmented reality
Leontine van Thoor-Basch

Vanuit passie en de drive om te zorgen

14-06-2018 We know no fear and dare to care! Kun je jezelf als bedrijf wegcijferen voor een ander en toch zelf succesvol zijn? Jazeker wel. Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen voor een ander en kunnen daarom prima een nachtje wakker te liggen voor onze klanten, zodat zij d...
blog header image
Tom Hoekstra

Wat kost een app laten maken?

02-05-2018 We krijgen als app ontwikkelaar regelmatig de vraag, wat kost een app? Een logische vraag, want als je een goed idee hebt voor een app wil je graag weten wat de investering zal zijn om de app te realiseren. Elke app is echter anders, we vertellen je graag waar je reken...
Leontine van Thoor-Basch

Een webapplicatie, is dat hetzelfde als een website?

19-04-2018 Een webapplicatie en een website zijn duidelijk verschillend. Terwijl een website meestal statische inhoud heeft en een gelimiteerd aantal interactieve functies heeft, is een webapplicatie dynamisch en interactief. Op onze website lees je meer over het verschil tussen...
Tom Hoekstra

Native app, hybride app en alternatieven

22-03-2018 Web-technieken worden steeds uitgebreider en het is tegenwoordig goed mogelijk om een webapplicatie te bouwen die niet onderdoet voor de meeste native apps. Wat is een native app en wat zijn alternatieve oplossingen? In deze blog zetten we kort uiteen waar je dan allem...