Blog - Oddessey Solutions

Regelmatig posten wij nieuwe blogs over diverse interessante thema's. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn.

Volg ons op LinkedIn

Hoe houden we het veilig?

John Hertogs | 01-10-2020
Je hoort het regelmatig. Een app of platform is gehackt en alle persoonsgegevens liggen op straat. Wachtwoorden zijn gestolen of er wordt ingebroken in accounts.
Lees de blog

Oddessey Solutions en IT trends

Niels Mossink | 02-07-2020
In een branche als de ICT, is het noodzakelijk dat je up to date blijft met de laatste trends. Zo kan een techniek die je een jaar geleden in gebruik genomen hebt alweer achterhaald zijn. Hoe zorg je er voor dat je bij blijft in de razendsnelle wereld van de ICT?
Lees de blog

Tips voor het schrijven van effectieve emails

Amy Rooijakkers | 11-06-2020
Communiceren met klanten, collega’s en overige gebeurt nog steeds grotendeels via e-mail. Ik zelf ben er dagelijks mee bezig. Uit onderzoek blijkt dat er elke dag wereldwijd 269 biljoen e-mails gestuurd worden. Het merendeel hiervan is zakelijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw e-mail eruit springt en zijn doel behaald?
Lees de blog

Verbeter de laadtijd van je website en rocket launch je conversies

Vincent | 17-02-2020
Geduld is een schone zaak, maar voor velen, is en blijft het een concept dat lastig te beoefenen is. Dit is ook zeker het geval bij web-gebruikers die een website bezoeken die erg lang duurt om te laden.
Lees de blog

Bespaar tijd met het automatisch testen van software!

Koen Vestjens | 22-01-2020
Automatisch testen zorgt ervoor dat wanneer een wijziging in de code heeft plaatsgevonden dit niet handmatig gecontroleerd hoeft te worden maar dit vanzelf gaat. In een notendop probeert men met automatisch testen te voorkomen dat nieuwe of aangepaste code bugs in de applicatie veroorzaakt.
Lees de blog

Mijn ervaringen als stagiair bij Oddessey Solutions

Tommy den Reijer | 08-01-2020
Mijn naam is Tommy den Reijer en ben op moment van schrijven bezig met mijn afstudeerstage bij Oddessey Solutions. Ik volg de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar in Eindhoven. In deze blog vertel ik mijn ervaringen.
Lees de blog

Hoe wij bottom-up management realiseren binnen onze organisatie

Amy Rooijakkers | 31-10-2019
Bij Oddessey Solutions hebben wij als team inspraak in de bedrijfsvoering. Samen beslissen we wat de koers voor de komende periode wordt. Ik vind het tof om mee te denken en zelf initiatief hierin te nemen.
Lees de blog

Oddessey Solutions zoekt pioneers om gratis onze nieuwe Project Overview Tool te testen en optimaliseren

John Hertogs | 19-09-2019
In een brainstormsessie van ons team ontstond in 2018 het idee om zelf een tool te ontwikkelen die de projectvoortgang voor onze organisatie makkelijker, efficiënter én leuker zou maken. Ons doel? Organisatiebreed meer draagvlak bij projecten creëren voor elk project én bij elk teamlid.
Lees de blog

Waarom wij een MVP ontwikkelden voor Nunner Logistics

Tom Hoekstra | 16-05-2019
Bij het ontwikkelen van een nieuwe ICT concept is het goed om eerst te experimenteren. Een MVP levert nuttige kennis op voordat de volledige investering gedaan wordt.
Lees de blog

AVG, hoe gaan wij hier als app ontwikkelaar mee om?

Leontine van Thoor-Basch | 02-05-2019
Sinds vorig jaar is de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) van kracht. Die omvat veel verplichtingen rond het gebruik van persoonsgegevens. Welke regels zijn wij het afgelopen jaar als app ontwikkelaar tegengekomen en hoe gaan wij hiermee om?
Lees de blog

Een dag uit het leven van een developer

Niels Mossink | 28-02-2019
Een software bedrijf als Oddessey Solutions valt of staat met zijn developers, de mensen die “koffie omzetten in code”. Maar wat doen zij nou eigenlijk de hele dag? Een dag uit het leven van mij als developer.
Lees de blog

Kwaliteitscontrole van jouw ICT-project

Tom Hoekstra | 10-01-2019
Bij het inschakelen van een ICT-leverancier voor het maken van een maatwerk applicatie is de kwaliteit zeer belangrijk, maar wat als dat tegenvalt? Dan kun je een kwaliteitscontrole laten doen door een specialist, een soort second opinion.
Lees de blog

Outsourcing: doen of niet doen?

Clifford Francis | 10-12-2018
Zelf heb ik ooit de stap gewaagd, puur door chronisch capaciteit te kort. In 2012 besloot ik namelijk naast sms- en webapplicaties, ook native apps te gaan ontwikkelen. Je bent dan al snel enkele developers kwijt aan 1 project en als je dan meerdere projecten tegelijk...
Lees de blog

Wat is interactie­ontwerp?

Rob Vaessen | 30-11-2018
Een website of applicatie die er goed uitziet is niet meer voldoende in de tijd van tegenwoordig. Een applicatie moet immers lekker werken, passen bij de doelstellingen van de gewenste doelgroep en snel de gewenste oplossingen bieden. Door de alsmaar ontwikkelende techniek is het....
Lees de blog

De toepassing van Augmented Reality

Koen Vestjens | 31-07-2018
Tijdens mijn afstudeerstage heb ik voor Oddessey Solutions ondezoek gedaan naar Augmented Reality (AR). Ik heb onderzocht wat de techniek inhoudt en welke voorwaarden nodig zijn om deze techniek in te zetten. Tevens heb ik onderzocht welke toepassingen geschikt zijn....
Lees de blog

Vanuit passie en de drive om te zorgen

Leontine van Thoor-Basch | 14-06-2018
We know no fear and dare to care! Kun je jezelf als bedrijf wegcijferen voor een ander en toch zelf succesvol zijn? Jazeker wel. Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen voor een ander en kunnen daarom prima een nachtje wakker te liggen voor onze klanten, zodat zij d...
Lees de blog

Wat kost een app laten maken?

Tom Hoekstra | 02-05-2018
We krijgen als app ontwikkelaar regelmatig de vraag, wat kost een app? Een logische vraag, want als je een goed idee hebt voor een app wil je graag weten wat de investering zal zijn om de app te realiseren. Elke app is echter anders, we vertellen je graag waar je reken...
Lees de blog

Een webapplicatie, is dat hetzelfde als een website?

Leontine van Thoor-Basch | 19-04-2018
Een webapplicatie en een website zijn duidelijk verschillend. Terwijl een website meestal statische inhoud heeft en een gelimiteerd aantal interactieve functies heeft, is een webapplicatie dynamisch en interactief. Op onze website lees je meer over het verschil tussen...
Lees de blog

Native app, hybride app en alternatieven

Tom Hoekstra | 22-03-2018
Web-technieken worden steeds uitgebreider en het is tegenwoordig goed mogelijk om een webapplicatie te bouwen die niet onderdoet voor de meeste native apps. Wat is een native app en wat zijn alternatieve oplossingen? In deze blog zetten we kort uiteen waar je dan allem...
Lees de blog