Wat kost een app laten maken? - Oddessey Solutions

Wat kost een app laten maken?

We krijgen regelmatig de vraag, wat kost een app laten maken? Een logische vraag, als je een goed idee hebt voor een app wil je graag weten wat de investering zal zijn om de app te realiseren. Er bestaat echter geen simpel antwoord op die vraag. De kosten voor app ontwikkeling is voor elke app anders. Dat zit hem in de functionaliteiten, maar ook de achterliggende techniek, welk platform en de front-end (hoe de app eruit ziet).

Wat is het doel van de app?

Voordat wij een bedrag kunnen communiceren (en dat zal bij elke app developer zo zijn) moet duidelijk zijn wat de app precies gaat doen. Wat zijn de gewenste functionaliteiten? Dat begint met het formuleren van het doel van de app. Welk probleem gaat de app oplossen of aan welke vraag voldoet de app? En vervolgens wat de gebruiker met de app moet kunnen doen. Wat is het Minimum Viable Product (MVP)? Oftewel, wat is het minimale wat ontwikkeld moet worden om een bruikbaar product op te leveren?

Inschatten van kosten app ontwikkeling

Als dat duidelijk is kunnen wij de technische vertaalslag maken. Welke platforms moeten ondersteund worden? Bijvoorbeeld iOS en Android. Maken we een native app, een hybride app of misschien een Progressive Web App (PWA)? Hoe gaan de functionaliteiten werken in de praktijk? En moeten we een backend maken, zoals een CMS, zodat content via het internet ingeladen kan worden? Samen met jou beantwoorden wij deze vragen, zodat we je daarna een inschatting kunnen geven van de verwachte app ontwikkelingskosten.

De definitieve kosteninschatting

Voordat we een offerte kunnen maken met definitieve prijs maken we eerst het Interaction Design. Dat is een volledig ontwerp van de app waarbij vastgelegd is welke schermen er komen en hoe deze er precies uit zien. Inclusief wat er geanimeerd wordt en hoe de schermen in verhouding tot elkaar staan. We maken hier een klikmodel van, dat is een impressie van hoe de app uiteindelijk wordt. Hiermee wordt bereikt dat voor jou precies duidelijk is wat wij gaan ontwikkelen, en wij jou vervolgens een definitieve inschatting kunnen geven van de kosten.

Kostenvoorbeeld: wat kost een app laten maken?

Kunnen we dan vooraf geen enkel bedrag noemen? Vooropgesteld is elke situatie anders, maar laat ik een voorbeeld geven. Een vrij simpele native app met een aantal schermen zal in de meeste gevallen ongeveer € 10.000,- per besturingssysteem kosten. Bijvoorbeeld een app voor iOS en Android, met login en registratie, een aantal schermen met native functionaliteiten en een simpel CMS.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp, laat gerust een bericht achter via onze website en dan neem ik contact met je op!