Kwaliteitscontrole van jouw ICT-project - Oddessey Solutions

Kwaliteitscontrole van jouw ICT-project

Tegenwoordig kan vrijwel geen elk bedrijf meer om ICT heen. Het is misschien een cliché, maar in elke branche zijn er processen geautomatiseerd of is er vernieuwing ontstaan door digitale oplossingen. Veel bedrijven hebben geen team met developers in-house, maar besteden dat uit. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als er bedrijven zijn die ervaring en de juiste specialistische kennis in huis hebben? Het inschakelen van een ICT-leverancier voor het maken van een maatwerk applicatie is vaak de eerste stap.

Kwaliteit

Een belangrijke voorwaarde is dat er kwaliteit geleverd wordt. Dat is een breed begrip, maar kan je voor ICT-projecten onderverdelen in drie aspecten. Het eerste is de functionele kwaliteit. De applicatie is op het juiste platform beschikbaar om de doelgroep ermee te bereiken, de applicatie is dermate gebruiksvriendelijk dat de eindgebruiker er meteen mee aan de slag kan en heeft een modern en passend interaction design. Ten tweede is de technische kwaliteit van belang. Zaken die hieraan bijdragen zijn, het juiste framework dat is gebruikt, de beveiliging die betrouwbaar en evenwichtig is, de architectuur die als een huis staat en de code is makkelijk te begrijpen. Het derde aspect is de zakelijke kwaliteit. Het gaan dan simpelweg om de vraag of de doelstellingen met deze applicatie gehaald kunnen worden.

Second opinion

Mocht je twijfels hebben over de kwaliteit, dan bestaat er de mogelijkheid om er een externe specialist ernaar te laten kijken. Deze kan beoordelen of de werkzaamheden van de leverancier van voldoende kwaliteit zijn. Of jouw doelstellingen ermee behaald kunnen worden kan je natuurlijk als eigenaar het beste zelf beoordelen. Voor het bepalen van de functionele kwaliteit is meer specialistische kennis vereist. Bij een technisch onderzoek is dat natuurlijk helemaal van belang. Voor dat laatst is toegang tot de code van de applicatie wel een vereiste.

Oplossingen

Oddessey Solutions wordt regelmatig gevraagd voor het uitvoeren van een kwaliteitscontrole. Wanneer wij een kwaliteitscontrole uitvoeren, leveren we concrete en constructieve feedback. Deze feedback kan als argumenten gebruikt worden richting de leverancier om te eisen dat de kwaliteit verbeterd wordt. Oddessey Solutions kan in veel gevallen behalve de benodigde kwaliteitscontrole uitvoeren ook de applicatie overnemen indien noodzakelijk. Maar het verschilt per situatie wat er nodig is en welke oplossingen mogelijk zijn. Wil je meer weten? Neem dan contact op!