Een webapplicatie, is dat hetzelfde als een website? - Oddessey Solutions

Een webapplicatie, is dat hetzelfde als een website?

Als onderdeel van je groeistrategie is het essentieel om bezoekers online te imponeren. Dit kan met een interactieve oplossing die bedrijven helpt om processen efficiënter en meetbaar te maken. Oddessey Solutions ontwikkelt effectieve, veelzijdige en innovatieve webapplicaties. Maar wat is nu het verschil tussen een webapplicatie en een website? Beide zijn in de essentie verschillend, in dit blogbericht licht ik dit verder toe.

Het verschil tussen een website en een webapplicatie

Een website is een collectie van pagina’s met meestal statische inhoud, zoals afbeeldingen, video en tekst. Een website heeft een gelimiteerd aantal interactieve functies. Hierbij kun je denken aan een contactformulier of een zoekfunctie. Het hoofddoel van een website is om bezoekers te informeren. De website van Oddessey Solutions is hier een goed voorbeeld van.

Webapplicaties zijn dynamische, interactieve systemen die bedrijven helpen om bedrijfsprocessen te automatiseren of bepaalde taken meetbaar en efficiënter te maken. Het hoofddoel van een webapplicatie is om een functie voor een gebruiker uit te voeren volgens vooraf gedefinieerde bedrijfsdoelen.

Webapplicatie voorbeelden

Webapplicaties zijn er in verschillende vormen en maten. Hierbij kun je denken aan community platformen als Facebook, Content Management Systemen en bijvoorbeeld een omgeving voor Internetbankieren. In de afgelopen jaren realiseerden wij een groot aantal webapplicaties voor grote en kleine klanten. Enkele voorbeelden:

Futureproof Community

De Futureproof.community, gemaakt voor MVO Nederland. Met deze webapplicatie kunnen gebruikers uitdagingen en oplossingen plaatsen rondom het thema circulair ondernemen. Bij deze community met bijna 10.000 leden staat de matchmaking centraal. Na het succes in Nederland wordt de community nu ook internationaal uitgerold.

Me.-Scan

De Me.-Scan, ontwikkeld voor The True Talent Team. Met deze webapplicatie kunnen de cliënten van TTTT de online de Me.-Scan uitvoeren, dit scheelt TTTT veel tijd bij het intakeproces. Inmiddels heeft het platform tientallen gebruikers en wordt er continue doorontwikkeld.

CEE Platform

Of het CEE Platform, ontwikkeld voor Endeavour Media. Met deze webapplicatie kunnen klanten snel en gemakkelijk zelf een eigen marketing campagne met de multiscanner opzetten, inrichten en optimaliseren. Klanten zijn zowel bekende als onbekende bedrijven en nationaal en internationaal gevestigd. Die hebben inmiddels ruim 2500 campagnes opgezet met ruim 15.000.000 succesvolle scans.

Ben je op zoek naar een webapplicatie die jouw probleem oplost? Of wil je meer te weten komen over dit onderwerp, laat gerust een bericht achter via onze website en dan neem ik contact met je op!