Zens - Oddessey Solutions

VodafoneZiggo, experts in connectivity, ontwikkelde samen met ZENS, specialist in Smart-Working oplossingen, intelligente draadloze smartphone chargers met bewegingssensor. De sensor meet welke werkplekken in het pand vrij zijn, ook wanneer je de charger niet gebruikt. De data uit deze sensoren geeft inzicht en leidt tot kostenbesparingen en een substantiële verkleining van de ecologische voetafdruk.

Samenwerking
Sinds 2015
Snelst groeiende bedrijf van NL
In 2016, op plek 2
Smart working actief in
Europa & Azie

De oplossing

In het nieuwe pand van VodafoneZiggo werden 2.000 sensoren geïnstalleerd, die data registreren over het actuele gebruik van het pand. Oddessey Solutions ontwikkelde een applicatie die de ruwe data van alle sensoren in het gebouw integreert en verwerkt tot zinvolle en bruikbare inzichten. Gebruikers kunnen een dashboard raadplegen via een app en zo zien welke werkplekken in gebruik zijn.

De uitdaging

De grootste technische uitdaging voor Oddessey Solutions in dit project was de koppeling met de vele sensoren. Gebaseerd op 4G technologie verzenden de sensoren de status en data door naar de centrale server. Een op maat ontwikkeld platform analyseert en consolideert deze data tot gebruikersvriendelijke inzichten en maakt deze zichtbaar in de app. Oddessey Solutions bedacht en ontwikkelde het platform, de infrastructuur en de app.

"Oddessey Solutions biedt Zens de mogelijkheid om op hun eigen business te focussen door mee te denken over de juiste oplossing."

Wij vinden het een erg prettige samenwerking en hebben lokaal de krachten kunnen bundelen. De manier waarop Oddessey Solutions meedenkt en verantwoordelijkheid neemt over de technische ontwikkelingen, zorgt ervoor dat wij kunnen focussen op onze eigen sterke punten en ons geen zorgen hoeven te maken.

Erik Plasmans

Zens

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties