The journey of Oddessey Solutions & ZENS

Destination: Een tool voor slimme en effectieve werkplekken.

Case ZENS & VodafoneZiggo

Bij VodafoneZiggo zijn ze expert in Connectivity. Samen met ZENS, specialist Smart Working, ontwikkelde het bedrijf een nieuwe generatie intelligente draadloze smartphone opladers met een speciale bewegingssensor voor gebruik in kantoorpanden. De sensor meet welke werkplekken in het pand vrij zijn – ook wanneer je de oplader niet gebruikt. In het nieuwe pand van VodafoneZiggo werden maar liefst 2.000 sensoren geïnstalleerd, die data registreren over het gebruik van het pand. Doel van de tool is Smarter Working mogelijk maken, omdat dit leidt tot kostenbesparingen en een substantiële verkleining van de ecologische voetafdruk.

ZENS vraagt Oddessey Solutions een platform te ontwikkelen dat gekoppeld kan worden aan de 2.000 draadloze opladers in het pand.

Klant

ZENS

Deliverables

Web development

See more

https://iot.vodafone.nl/internet-of-things/artikelen/zens

Our solution

Een vertaling van ruwe data in een gebruikersvriendelijk informatieportaal

Oddessey Solutions ontwikkelt een applicatie die de ruwe data van alle 2.000 sensoren in het gebouw kan ontvangen en verwerken tot zinvolle en bruikbare data. Binnen een online omgeving kunnen de gebruikers vervolgens deze data in het dashboard in hun app raadplegen. Dat is buitengewoon waardevol.

Neem contact op

Klant aan het woord

ZENS vertelt

Oddessey Solutions biedt Zens de mogelijkheid om op hun eigen business te focussen door mee te denken over de juiste oplossing. Met een volledige ontzorging als gevolg.

“Wij vonden het een erg prettige samenwerking en hebben de lokale krachten kunnen bundelen. De manier waarop Oddessey Solutions mee denkt en de technische ontwikkelingen uit handen neemt, zorgt ervoor dat wij kunnen focussen op onze eigen sterke punten en ons geen zorgen hoeven te maken.”

Erik Plasmans

ZENS

Wat hebben we gemaakt

Oddessey Solutions maakt een online omgeving die gebruikers inzicht geeft in het gebruik van de werkplekken in het gebouw. Zo kunnen medewerkers op een plattegrond zien welke werkplekken vrij zijn. Daarnaast kan Facility Management zien wat de bezettingsgraad van ruimtes is en hier de frequentie van schoonmaken op aanpassen. Ook kan de cateraar de inkoop aanpassen op de hoeveelheid aanwezigen in het pand. De applicatie biedt tal van kansen en mogelijkheden.

What we made

A journey to success? Yes, we can prove it!

De applicatie in cijfers:

Aantal sensoren geïnstalleerd

> 2.000

Aantal gebruikers

> 1.400

Bezettingsgraad

> 70%

The challenge

In elke opdracht kom je uitdagingen tegen.

Oddessey Solutions heeft veel ervaring in het ontwikkelen en realiseren van software. De grootste technische uitdaging in dit project was de koppeling met de vele sensoren. De sensoren maken verbinding met het 4G netwerk en verzenden hun data vervolgens via het netwerk naar het platform. De inrichting van het platform was de uitdaging in deze case. Het platform moet namelijk te allen tijde ondersteunend blijven aan alle 2.000 sensoren, terwijl deze hun data versturen.

Neem contact op

Voor elk vraagstuk is Oddessey Solutions jouw partner. Neem contact op met onze specialisten.

John Hertogs

Projectmanager

Neem contact op