Oddessey Solutions wilde graag de uitdaging aan gaan om orde te brengen in de versnipperde communicatie vanuit Strijp-S. Dus daagde zij zichzelf uit een app te ontwikkelen, waarbinnen ondernemers zich konden profileren en bezoekers en bewoners informatie konden vinden over alles wat er te doen en vinden is op Strijp-S. Oddessey Solutions werd in deze case dus haar eigen opdrachtgever, samen met een aantal andere initiatiefnemers op Strijp-S.

Aantal bezoekers
1.5 miljoen
Aantal bedrijven
855
Aantal woningen
1800

De oplossing

Oddessey Solutions ontwikkelt een app die gebruikers informeert over alles wat er op Strijp-S is te vinden. Bedrijven op Strijp-S die zich aansluiten kunnen de gebruikers van de app informeren over acties, aanbiedingen, workshops, exposities en nog veel meer. Ook kunnen zij hun klanten de app toesturen. Op het moment dat deze klant het gebied Strijp-S binnenkomt, ontvangt hij of zij een notificatie die leidt naar de dichtsbijzijnde parkeergelegenheid en vanuit daar een route geeft naar de plaats van bestemming. ​ De app biedt een overzicht van leuke winkeltjes en bijzondere restaurants of films die draaien. Mensen kunnen profiteren van kortingen, blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en actualiteiten en kunnen in contact komen met ruim 450 creatieve Strijp-S ondernemers. Door op eigen initiatief de app te ontwikkelen heeft Oddessey Solutions in korte tijd veel naamsbekendheid opgebouwd binnen Strijp-S. Dat heeft weer geleid tot nieuwe vruchtbare samenwerkingen.

De uitdaging

De grootste technische uitdaging was om de app voor elk bedrijf te personaliseren en ervoor te zorgen dat de app continu de juiste en recente content bevat. Er zijn hiervoor koppelingen gemaakt met diverse partijen op Strijp-S. Ieder bedrijf gevestigd op Strijp-S heeft de gelegenheid om zich binnen de community zichtbaar te maken en zich te profileren. Bedrijven kunnen hun klanten de app toesturen en de klant  wordt bij binnenkomst op Strijp-S via notificaties geleid naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid en ontvangt vanaf daar de route naar het kantoor.

Door op eigen initiatief deze app te ontwikkelen heeft Oddessey een naamsbekendheid gekregen binnen Strijp-S. Wie goed doet, goed ontmoet. Dat was niet ons motto, maar een gevolg van oprecht problemen oplossen.

"Het is een bijzonder leerzaam traject geweest "

Strijp-S is een bruisend centrum voor ondernemend Eindhoven. Oddessey Solutions is zelf gevestigd op Strijp-S en is één van de initiatiefnemers van de Strijp-S app. Na een fase van ontwerpen, ontwikkelen en bouwen door Oddessey Solutions heeft Park Strijp Beheer de app over genomen om deze verder te vermarkten. Oddessey Solutions is in deze case dus haar eigen opdrachtgever geweest.

Het is een bijzonder leerzaam traject geweest om ook eens vanuit de klantzijde onze werkwijze te ervaren. Dat heeft ons verrijkt en de samenwerking met andere ondernemers op Strijp-S geïntensiveerd.

Clifford Francis

Oddessey Solutions