Futureproof Community - Oddessey Solutions

MVO Nederland wil het ondernemers & professionals makkelijker maken te verduurzamen, ook online. Oddessey Solutions bedacht & bouwde voor hen een platform waarop de leden zelf content rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen creëren en zo zelf de community laten groeien.

Met behulp van dit platform kan MVO Nederland vraag & aanbod tussen ondernemers sneller, beter matchen. Zo stimuleert MVO Nederland de circulaire economie en op weg naar een wereld die 100% klimaatneutraal is met gelijke rechten voor iedereen.

Leden Actief
11.900
Bedrijven Aangesloten
4424
Aantal oplossingen
1122

Hoe werkt de Futureproof community?

Op Futureproof.community kunnen leden een MVO-uitdaging plaatsen en de community inschakelen voor hulp bij het vinden van oplossingen. Zo ontstaan matches, waarbij leden oplossingen delen. Ook kunnen leden op de Futureproof.community samenwerken en zo hun netwerk vergroten. Bovendien geeft de helpdesk antwoord op vragen over duurzaam ondernemen in Nederland.

Meer dan een site

Een softwareproject is meer dan code alleen. Het gaat om het bedenken & ontwikkelen van een concept, gevolgd door een feilloze realisatie daarvan. Oddessey Solutions ontwikkelde in samenwerking met MVO Nederland de Futureproof.community, een continue groeiende broedplaats van wereld-verbeterende initiatieven & samenwerkingen. De community telt in totaal meer dan 11.00 leden en heeft meer dan 100 oplossingen geboden op 400 problemen.

De uitdaging

De grootste uitdaging volgens MVO Nederland binnen deze opdracht lag in het diverse opdrachtgeverschap. Vanuit verschillende partijen werd er één platform ontwikkeld waar de diverse wensen van alle partijen in samen kwamen. Oddessey Solutions heeft een veelzijdig platform geleverd waarbij er vanuit diverse – apart functionerende – touchpoints de stap werd gemaakt naar één gebruiksvriendelijk, functioneel gekoppeld systeem.

Tijdens het proces gaven community members in feedbacksessies aan dat ze geïnspireerd werden door het platform, maar dat ze het lastig vonden zelf aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen. Hieruit is het concept van “uitdagingen & oplossingen” geboren. Door vraag en aanbod te matchen, faciliteert het platform de opschaling van duurzaam ondernemen.

"Oddessey Solutions levert! In de zin van op tijd, binnen budget en de gewenste kwaliteit."

MVO Nederland heeft voor Oddessey Solutions gekozen omdat zij in staat zijn om complexe systemen te bedenken & bouwen. Oddessey Solutions denkt mee en is als sparringpartner van enorme toegevoegde waarde. Hiernaast blinken zij ook uit in het gebruiksvriendelijk houden van deze systemen. Dat vinden wij erg belangrijk. Bovendien zochten we een flexibele partner.

De meeste developers zijn erg procesgericht en daardoor vaak minder flexibel. Wij zochten een partij die mee kon denken en gedurende het proces flexibel kon zijn waar nodig. In Oddessey Solutions hebben we die partner gevonden.

Mike van den Hof

MVO Nederland

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties