Strijp-S app - Oddessey Solutions

Wie goed doet, goed ontmoet! Dat is het credo waar Oddessey Solutions bij leeft. En ook wel: Eat your own dogfood! Dus wilden we wat graag de uitdaging aan om de communicatie vanuit de Strijp-S ondernemers te optimaliseren. Op eigen initiatief creëerden we een app waarin aangesloten ondernemers zich konden profileren en bezoekers & bewoners informatie konden vinden over “alles Strijp-S”.

Aantal bezoekers
1.5 miljoen
Aantal bedrijven
855
Aantal woningen
1800

De oplossing

Oddessey Solutions ontwikkelde een geo-activated app die ondernemers op – en bezoekers van – Strijp-S bij elkaar brengt. Aangesloten ondernemers hebben zo een directe en persoonlijk manier om gebruikers van de app te informeren over acties, aanbiedingen, workshops, expositie, etc. Op het moment dat een bezoeker het gebied Strijp-S binnenkomt, ontvangt hij of zij notificaties voor parkinggelegenheden, kan zij een overzicht van leuke winkeltjes en bijzondere restaurants raadplegen en wordt geïnformeerd over activiteiten en events. Zo komen bezoekers van Strijp-S in direct contact met – de ruim – 450 creatieve Strijp-S ondernemers.

De uitdaging

Ieder bedrijf gevestigd op Strijp-S moest binnen het platform de gelegenheid hebben om zich binnen de community zichtbaar te maken en zich representatief te profileren. Om dit te realiseren werd het platform en de app zo opgezet dat elk deelnemend bedrijf de app kon personaliseren. Om de juiste content & recente content te kunnen tonen, werden verschillende koppelingen gemaakt met bestaande platformen en partijen op Strijp-S. De gepersonaliseerde content, de real-time relevantie en het gebruiksgemak dat de app biedt, zorgen voor een positieve beleving van Strijp-S bij de gebruiker, terwijl de ondernemer de kans krijgt om zich te profileren voor mogelijke klanten. Oddessey Solutions gebruikte haar ervaring en eigen sterktes om deze twee ambities samen te brengen in één app.

"Het is een bijzonder leerzaam traject geweest "

Strijp-S is hét bruisend centrum voor ondernemend Eindhoven. Oddessey Solutions is zelf gevestigd op Strijp-S en is dé initiatiefnemer achter de “Strijp-S app”. Na een fase van ontwerpen, ontwikkelen en bouwen werd de app overgedragen aan Park Strijp Beheer, die de app operationeel beheer en in de markt zet.

Het is een bijzonder leerzaam traject geweest voor ons om ook eens vanuit de klantzijde onze eigen werkwijze te ervaren. Dat bracht ons veel inzicht en heeft ons verrijkt. Erop terugkijkend kunnen we zeker zeggen dat dit initiatief de communicatie en samenwerking met andere ondernemers op Strijp-S geïntensiveerd. En dat was uiteindelijk onze bedoeling.

Oddessey Solutions

Clifford Francis

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties