Metropoolregio Eindhoven - Oddessey Solutions

Oddessey Solutions ontwikkelt voor MRE – een netwerksamenwerking van 21 gemeenten in de technologische Brainportregio – een sms-platform dat real-time informatie verstrekt over fietsroutes en horeca. Op deze manier wil MRE de achterblijvende horecaomzet in de bosrijke gebieden van de regio aanpakken.

Doelstelling
Horecaomzet in bosrijke gebieden
Doelgroep
Fietsers, wandelaars en toeristen
Communicatie
Via fietsborden langs de weg

De oplossing

Oddessey Solutions gebruikte haar kennis over mobile marketing om een oplossing te bouwen en zo real-time informatie te verstrekken aan fietsliefhebbers over fietsroutes en horeca. Via QR- en sms-codes, die op de routeborden vermeld staan, krijgen fietsers en wandelaars informatie over fietsroutes en de dichtstbijzijnde horecagelegenheid. ​

Enthousiaste horecaondernemers sluiten zich aan bij dit initiatief en brainstormen mee over de kansen en mogelijkheden. Uit deze bruisende samenwerking kwam een praktische en efficiënt marketingkanaal voort dat meer omzet genereert voor de horeca in de Brainportregio.

De uitdaging

Oddessey Solutions heeft naast bewezen technische expertise ook de kwaliteiten in huis om communicatiestromen prettig en effectief te laten verlopen. Immers, Naast MRE hadden ook de lokale horecaondernemers een stem in het ontwikkelen van het concept. Het was een uitdaging om vanuit all verschillende meningen te komen tot een waardevol compromis waar iedereen zich goed in kan vinden.

Bij Oddessey Solutions draait alles om het behalen van klantensucces: de ontwikkeling van een conversie-verhogend tool die de horeca in Brainportregio laat floreren.

"Bovendien bieden ze net dat beetje extra service."

Wij hebben prettig samengewerkt met Oddessey Solutions. Het bedrijf maakt duidelijke afspraken en houdt deze vervolgens ook. Oddessey Solutions biedt net dat beetje extra service. Niet alleen op technisch vlak, maar ook had Oddessey Solutions een actieve rol in het ontwerp van onze bebording en hebben ze onderzoek gedaan naar de te verwachten resultaten. De dynamiek van het jonge team spreekt ons ontzettend aan. Zonder poespas, met veel kennis: ‘what you see is what you get!’.

Oddessey Solutions inspireerde ons met de mogelijkheden van sms binnen de toeristisch recreatieve sector en onze routestructuren in het bijzonder. Het motto ‘Haal meer uit sms’ wordt echt waargemaakt. Heel bijzonder om dat te ervaren.

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties