The journey of Oddessey Solutions & Metropoolregio Eindhoven (MRE)

Destination: Custom-made sms-platform inclusief gekoppelde sms-applicatie

Case Metropoolregio Eindhoven (MRE)

Een boost voor de horeca in de regio Brainport door promotie via mobile phones.

Metropoolregio Eindhoven (MRE) is een netwerksamenwerking van 21 gemeenten in de technologische Brainportregio. MRE adviseert in de aanpak van regionale vraagstukken. Een voorbeeld hierin is de achterblijvende horecaomzet in de bosrijke gebieden van de regio. 

Voor het oplossen van dit probleem zocht MRE een tool die het aantal bezoekers en bestedingen aan regionale horeca laat stijgen. MRE wil fietsers en wandelaars onderweg met QR-codes en sms-codes de weg naar de plaatselijke horeca wijzen. Aan Oddessey Solutions de vraag om deze technische tool te ontwerpen en realiseren.

Klant

Metropoolregio Eindhoven​ (MRE)

Deliverables

SMS-development

See more

https://metropoolregioeindhoven.nl/

Our solution

Een sms-platform dat via QR- en sms-codes voorziet in real-time informatie voor fietsers en wandelaars.

Oddessey Solutions ontwikkelt voor MRE een sms-platform dat real-time informatie verstrekt over fietsroutes en horeca. Op routeborden langs de fietsroutes staan QR- en sms-codes vermeld. Na het scannen van de codes krijgen fietsers en wandelaars direct informatie over fietsroutes en de dichtstbijzijnde horecagelegenheid. ​ Tientallen enthousiaste horecaondernemers sluiten zich aan bij dit initiatief en brainstormen mee over de kansen en mogelijkheden. Uit deze bruisende samenwerking komt een praktische tool voort die real-time meer bezoekers genereert voor de horeca in de Brainportregio.

Neem contact op

Wat hebben we gemaakt

Oddessey Solutions maakt custom-made een dynamisch sms-platform waarmee MRE de locale horecasector een boost geeft.

Diensten Oddessey

Klant aan het woord

MRE vertelt

Wij hebben prettig samengewerkt met Oddessey Solutions. Het bedrijf maakt duidelijke afspraken en houdt zich vervolgens ook aan die afspraken. Bovendien bieden ze net dat beetje extra service. Zo geven ze niet alleen proactief advies, maar denken ze ook goed mee met het ontwerp van onze bebording en hebben ze onderzoek gedaan naar de te verwachten resultaten. De dynamiek van het jonge team spreekt ons ontzettend aan. Zonder poespas, met veel kennis: ‘what you see is what you get!’.

“Oddessey Solutions inspireerde ons met de mogelijkheden van sms binnen de toeristisch recreatieve sector en onze routestructuren in het bijzonder. Het motto ‘Haal meer uit sms’ wordt echt waargemaakt. Heel bijzonder om dat te ervaren.”

Has van Helvoort

Streekmanager
MRE

A journey to success? Yes, we can prove it!

Meten is weten. Sms-platform in cijfers:

Interactieve Routes

10+

Tevreden Ondernemers

30+

Meerwaarde in Regio

100%

The challenge

In elke opdracht kom je uitdagingen tegen

De grootste uitdaging in deze opdracht was de diversiteit in het grote aantal participanten aan deze case. Naast MRE hadden ook de lokale horecaondernemers een stem die gehoord werd in de aanloop van het project. Het was een uitdaging om vanuit tientallen meningen te komen tot een compromis waar iedereen zich goed in kan vinden.

Oddessey Solutions heeft naast bewezen technische expertise ook de kwaliteit in huis om communicatiestromen prettig en effectief te laten verlopen. Uiteindelijk draait alles om het behalen van succes: een tool die de conversie verhoogt en de horeca in Brainportregio laat floreren.

Neem contact op

Voor elk vraagstuk is Oddessey Solutions jouw partner. Neem contact op met onze specialisten.

John Hertogs

Projectmanager

Neem contact op