Club van Sinterklaas - Oddessey Solutions

“De Club van Sinterklaas” wil op een vernieuwende manier interactie krijgen met haar jonge publiek. Ze geeft Oddessey Solutions de opdracht om een app te ontwikkelen die gebruikt kan worden tijdens de film van “De Club van Sinterklaas & het pratende paard”. De app moet de kinderen in staat stellen om interactief de film op een andere manier te kunnen beleven.

Film award
Gouden Kalf
Downloads
100.000+
Bioscoopbezoeken
240.000

De oplossing

Oddessey Solutions ontwikkelt in samenwerking met “De Club van Sinterklaas” een innovatieve app. Gericht op kinderen tussen 3 en 8 jaar met spelletjes, muziek en videos moet de app niet enkel tijdens de campagne maar ook daarna te gebruiken zijn. Door middel van de ingebouwde baanbrekende audioherkenningstechnieken, gekoppeld aan een watermerk in de film, kunnen de kinderen interactief de film “De Club van Sinterklaas & het pratende paard” beleven.

Audio fragmenten worden herkend en genereren acties voor de jonge gebruikers. Zo ontvangen de kinderen tekstberichtjes en opdrachten van Sinterklaas, zoals bijvoorbeeld: “help meezoeken naar het paard van Sinterklaas”. Op deze manier worden de jonge Sinterklaas-fans meer betrokken bij “De Club van Sinterklaas”.

De uitdaging

Op technisch vlak was de uitdaging om een werkende en accurate “augmented reality” app te bouwen, die werkt op basis van geluidsfragmenten. Door het gebruik van de innoverende audioherkenningstechniek, die accuraat en precies specifieke interactie tijdens de bioscoopfilm integreerde, kon Oddessey Solutions een experience opleveren die uniek was in de filmwereld.

Oddessey Solution heeft niet enkel voor de technische invulling gezorgd van de applicatie. Het begeleiden van het goedkeuringstraject door de Apple en Google appstores was integraal deel van het project. In volle “Zwarte Pieten discussie” moest Oddessey Solutions alle zeilen bijzetten om de apps op tijd voor de première van de film en de lancering van de campagne doorheen de goedkeuringscommissies te krijgen.

Oddessey Solutions staat dus voor de nieuwste technieken, maar ook voor echt partnerschap en resultaten.

"Oddessey is voor ons door het vuur gegaan!"

De Club van Sinterklaas omschrijft Oddessey Solutions als een bijzonder fijne en innovatieve partner om mee samen te werken. Ze waarderen dat Oddessey Solutions gebruik maakt van de nieuwste technieken. En ook al is Hilversum – Eindhoven een hele afstand; tijdens de samenwerking werd daar niks van gemerkt. De lijntjes zijn kort waardoor snel kon worden geschakeld.

Ondanks de zwartepietendiscussie met Apple zijn wij door Oddessey in staat geweest om de app tijdig in de Appstore te plaatsen. Oddessey is voor ons door het vuur gegaan. De film was één groot succes. De film is zelfs beloond met een Gouden Kalf!

Michael van Beers

De Club van Sinterklaas

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties