The Journey of Oddessey Solutions & De Club van Sinterklaas

Destination: De officiële app van de enige echte 'De Club van Sinterklaas'

Een belevingsapp die het succes van De Club van Sinterklaas laat groeien

De Club van Sinterklaas wil op een vernieuwende manier interactie krijgen met haar jonge publiek. Ze geeft Oddessey Solutions de opdracht om een app te ontwikkelen die gebruikt kan worden tijdens de film van De Club van Sinterklaas & het pratende paard. Bovendien moet de app ook leuk zijn om elke dag te gebruiken. De Club van Sinterklaas wil een groot bereik onder het jonge publiek.

De Club van Sinterklaas zoekt een partner die de gewenste complexe audioherkenningstechniek kan inbouwen in de app. In de film is een soort watermerk geïmplementeerd dat tijdens de film linkt met de app. Voor de bezoeker niet hoorbaar, maar voor de app wel. Zo betrekt De Club van Sinterklaas haar jonge publiek interactief bij de film, maar blijft ook de betrokkenheid na een bezoek aan de film hoog.

Klant

De Club van Sinterklaas

Deliverables

App Development

See more

https://www.declubvansinterklaas.nl/

Our solution

Een innovatieve belevingsapp die het bereik vergroot

Oddessey Solutions ontwikkelt in samenwerking De Club van Sinterklaas app. Een app voor kinderen tussen 3 en 8 jaar met spelletjes, muziek en videos. De app heeft ingebouwde baanbrekende audioherkenningstechnieken gekoppeld aan een watermerk in de film. Een compleet nieuwe techniek, waardoor kinderen interactief de film De Club van Sinterklaas & het pratende paard kunnen beleven. ​ De ingebouwde techniek herkent en scant bepaalde geluidsfragmenten in de film en genereert acties richting de gebruikers. Zo ontvangen de kinderen tekstberichtjes en opdrachten zoals bijvoorbeeld het helpen meezoeken naar het paard van Sinterklaas. Door een hoge mate van betrokkenheid groeit het bereik en het gebruik van de app.

Neem contact op

Wat hebben we gemaakt

Oddessey Solutions maakt De Club van Sinterklaas app: een coole belevingsapp voor jonge kinderen met o.a. innovatieve audioherkenningstechniek voor interactie tijdens de bioscoopfilm ‘De Club van Sinterklaas & het pratende paard’.

Diensten Oddessey

Klant aan het woord

De Club van Sinterklaas vertelt

De Club van Sinterklaas omschrijft Oddessey Solutions als een bijzonder fijne en innovatieve partner om mee samen te werken. Ze waarderen dat Oddessey Solutions gebruik maakt van de nieuwste technieken. En ook al is Hilversum – Eindhoven een hele afstand; tijdens de samenwerking werd daar niks van gemerkt. De lijntjes zijn kort waardoor snel kon worden geschakeld.

“Ondanks de zwartepietendiscussie met Apple zijn wij door Oddessey in staat geweest om de app tijdig in de Appstore te plaatsen. Oddessey is voor ons door het vuur gegaan. De film was één groot succes. De film is zelfs beloond met een Gouden Kalf!”

Michael van Beers

De Club van Sinterklaas

A journey to success? Yes, we can prove it!

Meten is weten. De Club van Sinterklaas app in cijfers:

Actieve Gebruikers

1600+

Downloads

100k

Bioscoop Bezoeken

260k

Winnaar van

Gouden Kalf Publieksprijs

The challenge

In elke opdracht kom je uitdagingen tegen

In deze opdracht voor De Club van Sinterklaas leek de technische uitdaging in eerste instantie de grootste uitdaging. Ingebouwde audioherkenningstechniek moest specifieke interactie tijdens de bioscoopfilm mogelijk maken. Toch bleek de grootste uitdaging ergens anders te zitten. In Nederland ontstond namelijk de Zwarte Pietendiscussie. 

Apple besloot om de nieuwe IOS app af te wijzen. Ondanks grote inspanningen door Oddessey Solutions wees Apple de app op 14 oktober weer af, terwijl de film 16 oktober in première ging. Oddessey Solutions heeft er nachtwerk van gemaakt en overtuigde Apple: de app werd net op tijd goedgekeurd voor de appstore. Oddessey Solutions staat dus voor de nieuwste technieken, maar ook voor echt partnerschap.

Neem contact op

Voor elk vraagstuk is Oddessey Solutions jouw partner. Neem contact op met onze specialisten.

Tom Hoekstra

Projectmanager gedurende ontwikkeling Club van Sinterklaas App

Neem contact op