The journey of Oddessey Solutions & Corendon Vliegvakanties

Destination: Sms-platform inclusief gekoppelde sms-applicatie

Case Corendon Vliegvakanties

Corendon Vliegvakanties wil haar naamsbekendheid en marktaandeel vergroten met sms-acties tijdens de uitzending van het vakantieprogramma HolidayTV op SBS6 en Net5. Aan Oddessey Solutions de vraag om hiervoor een sms-platform te ontwikkelen en bouwen.

Ook krijgt Oddessey Solutions de opdracht om een bijbehorende maatwerkapplicatie te bouwen die sms-acties mogelijk maakt en daarnaast ook bijdraagt aan het opbouwen van een grote database met potentiële klantgegegevens.

Klant

Corendon Vliegvakanties​

Deliverables

Sms-development

Our solution

Een innovatief sms-platform met flexibele maatwerkapplicatie voor succesvolle sms-acties.

Oddessey Solutions ontwikkelt voor Corendon Vliegvakanties een professioneel sms-platform ter ondersteuning van een creatieve sms-applicatie. De sms-applicatie faciliteert een wekelijkse sms-actie op TV, die maar liefst anderhalf jaar continu doorloopt. Dankzij de sms-prijsvraag heeft Corendon Vliegvakanties meer naamsbekendheid gekregen. ​ Bovendien is tijdens de looptijd van de actie een database opgebouwd met gegevens van tienduizenden nieuwe, potentiële klanten. Door een follow-up die bestond uit het toesturen van een brochure is de slag gemaakt van massamedia naar één-op-één contact via print. Kortom: een succesvolle samenwerking met concrete, meetbare resultaten.

Neem contact op

Wat hebben we gemaakt

Oddessey Solutions maakt een innovatief sms-platform en een bijbehorende maatwerkapplicatie, waarmee Corendon Vliegvakanties bouwt aan haar naamsbekendheid en een database genereert met gegevens van tienduizenden nieuwe potentiële klanten.

Diensten Oddessey

Klant aan het woord

Corendon Vliegvakanties vertelt

Oddessey Solutions heeft naast een sms-platform een effectieve applicatie ontwikkeld die meetbaar succes oplevert. Bovendien is door korte communicatielijnen snel schakelen mogelijk, waardoor Corendon Vliegvakanties continu kan inspelen op de actualiteiten.

“Het prettige aan samenwerken met Oddessey Solutions is dat we een klankbord hebben en een partij die altijd bereid is om mee te denken in de geest van wat wij willen. Juist hierdoor bouwen we samen al ruim 10 jaar aan een grote diversiteit aan producten en diensten.”

Riks de Jong

Contactpersoon Corendon Vliegvakanties
Directeur TravelXL

A journey to success? Yes, we can prove it!

Meten is weten. De Sms-applicatie in cijfers:

Gegevens Nieuwe Klanten

10.000+

Bereik

Nationaal

Reischeques Uitgedeeld

t.w.v. € 50,-

Naambekendheid

+120 %

The challenge

In elke opdracht kom je uitdagingen tegen

De grootste uitdaging in deze case waren de lastminute wijzigingen die regelmatig op het laatste moment nog doorgevoerd moesten worden. In de wekelijks wisselende vragen op TV moest de actualiteit van het moment verwerkt worden. Dat betekende in de praktijk dat er op het laatste moment nog wijzigingen verwerkt moesten worden in de applicatie. Uiteraard zonder risico op fouten in de techniek achter de sms-actie.

Naast flexibiliteit was ook het opvangen van enorme pieken in het dataverkeer een grote uitdaging. Ondanks de grote uitdagingen is de case ontzettend goed verlopen. Zo goed, dat ook andere partijen zijn gaan vragen naar de ‘Oddessey Solution’ voor deze specifieke uitdagingen. Een echt succesverhaal dus voor zowel Corendon Vliegvakanties als Oddessey Solutions.

Neem contact op

Voor elk vraagstuk is Oddessey Solutions jouw partner. Neem contact op met onze specialisten.

John Hertogs

Projectmanager Corendon Vliegvakanties Sms-applicatie

Neem contact op