Fietssport app - Oddessey Solutions

In samenwerking met La Permanence heeft Oddessey Solutions voor NTFU de fietssport app ontwikkeld voor Android en iOS. De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport. Oddessey Solutions mocht deze missie vertalen naar een passend online platform, waardoor iedere Nederlander de wielersport optimaal kan beleven. Dat is gelukt, binnen 1 dag stonden we namelijk bovenaan in de iOS App Store!

Doelstelling
Stimuleren fietsactiviteit
Actieve leden
60.000+
Nummer één App Store
Meest gedownloade app

De oplossing

In de app vind je toertochten, waarbij je de routes kan bekijken, informatie ziet over de tocht en kan inschrijven. Na inschrijvingen staat de toertocht in jouw overzicht. Met Scan&Go heb je jouw eigen barcode in de app paraat voor een snelle afhandeling aan de start van een toertocht. De routes staan uitgetekend op de kaart, en er kan een GPX-bestand gedownload worden voor een fietscomputer. Daarnaast bevat de app spots met informatie en eventuele voorzieningen. Bijvoorbeeld een fietscafé, hotel of een mooi klimmetje.

De uitdaging

De grootste uitdaging van dit project was het samenvoegen van twee bestaande platformen. Enerzijds de White label versie van de Lap.cc en CRVV-app en anderzijds de Fietssport website. Deze website bevatte de content, en de app de functionaliteiten. Door een goede samenwerking met de developers van Fietssport, een duidelijke documentatie en veel testen is dit proces soepel verlopen.

"Betrouwbaar, flexibel en denken actief mee in oplossingen."

Samen met La Permanence ontwikkelden we de Fietssport-app, een digitale wielergids die fietsritten tot leven brengt. Hiermee zijn we nog relevanter geworden voor wielrenners en mountainbikers. Dat bewijzen de 20.000 downloads die we binnen een week na de lancering realiseerden. La Permanence en Oddessey Solutions zijn betrouwbaar, flexibel en denken actief mee in oplossingen. Belangrijke voorwaarden voor een goede samenwerking.

Bart van de Vossenberg

NTFU (Fietssport)

Enkele cases

Voorbeelden van onze apps, sms- en webapplicaties