The journey of Oddessey Solutions & MVO Nederland

Destination: web application Futureproof.community

Een boost voor duurzaam ondernemerschap in Nederland

MVO Nederland heeft stevige ambities op het gebied van verduurzamen. Ze heeft als missie het inspireren, verbinden en versnellen van zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op weg naar klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen en sterke en stabiele bedrijfsresultaten. MVO Nederland gaat voor een wereld die 100% klimaatneutraal is met gelijke rechten voor iedereen. Dat is hun drive.

MVO Nederland wil het ondernemers en professionals makkelijker maken te verduurzamen en kiest Oddessey Solutions als partner voor het ontwikkelen van een online platform waarbinnen de leden zelf content creëren en zelf hun community laten groeien. Door deze community kan MVO Nederland  ondernemers, sneller en beter matchen en zo de circulaire economie stimuleren.

Klant

MVO Nederland

Deliverables

Web development & interaction design

See more

https://futureproof.community

Our solution

Een matchmaking platform voor ondernemend Nederland

Oddessey Solutions ontwikkelt samen met MVO Nederland een online platform: Futureproof.community. Binnen deze online omgeving kunnen community members zelf duurzame uitdagingen en oplossingen plaatsen. MVO Nederland acteert daarop en probeert de match te maken: zowel online als offline worden oplossingen gematcht aan uitdagingen. Via de community worden ook nieuwe contactpersonen gekoppeld, zowel door MVO als door de members zelf. Doordat ook personen buiten de community uitgenodigd worden, groeit de community continu en vanzelf.

Neem contact op

Hoe werkt de Futureproof community?

Op Futureproof.community kunnen leden van de community een MVO-uitdaging plaatsen en de community inschakelen voor hulp bij het vinden van oplossingen. Binnen de community ontstaan matches, waarbij leden oplossingen delen. Ook kunnen leden op de Futureproof.community samenwerken en zo hun netwerk vergroten. Bovendien geeft de helpdesk antwoord op vragen over duurzaam ondernemen in Nederland.

Meer dan een site

Een softwareproject is meer dan codes. Het gaat om het ontwikkelen van een concept en de uitvoering daarvan. Oddessey Solutions heeft in samenwerking met MVO Nederland de Futureproof.community ontwikkeld. De community is groeiende en wordt continu doorontwikkeld.

Diensten Oddessey

Klant aan het woord

MVO Nederland vertelt

Wij hebben voor Oddessey Solutions gekozen omdat zij in staat zijn om complexe systemen te bouwen. Hiernaast blinken zij ook uit in het gebruiksvriendelijk houden van deze systemen. Dat vinden wij erg belangrijk. Bovendien zochten we een flexibele partner. De meeste developers zijn erg procesgericht en daardoor vaak minder flexibel. Wij zochten een partij die mee kon denken en gedurende het proces flexibel kon zijn waar nodig. In Oddessey Solutions hebben we die partner gevonden.

“Oddessey Solutions levert! Levert in de zin van op tijd, binnen budget en de gewenste kwaliteit. Oddessey Solutions denkt mee en is als sparringpartner van enorme toegevoegde waarde.”

Mike van den Hof

Manager Business Development & Acquisitie
MVO Nederland

A journey to success? Yes, we can prove it!

Meten is weten. De Futureproof community in cijfers:

Leden actief

11.331

Uitdagingen geschreven

403

Oplossingen geboden

1035

Bedrijven aangesloten

4039

The challenge

In elke opdracht kom je uitdagingen tegen

Als we MVO Nederland vragen waar de uitdaging in deze opdracht lag dan noemen zij het diverse opdrachtgeverschap. In eerste instantie moest er vanuit verschillende partijen één platform ontwikkeld worden waar de wensen van alle partijen in samen kwamen. Vanuit een situatie waar tal van losse voorkanten apart functioneerden is een stap gemaakt naar één gebruiksvriendelijk, functioneel gekoppeld systeem. Oddessey Solutions heeft een veelzijdig platform geleverd waar alle wensen in zijn samengekomen.

Verder gaven community members gedurende het proces in feedbacksessies aan dat ze geïnspireerd werden door het platform, maar dat ze het lastig vonden zelf aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen. Hieruit voortvloeiend is het concept van werken met uitdagingen en oplossingen geboren. Door matchmaking faciliteert het platform de opschaling van duurzaam ondernemen.

Neem contact op

Voor elk vraagstuk is Oddessey Solutions jouw partner. Neem contact op met onze specialisten.

John Hertogs

Projectmanager van het Futureproof project

Neem contact op